Gå til hovedindhold

Nat5 – Matematik A, Fysik B, Kemi B

Transport, tøjproduktion, affaldssortering, atomkraft, brintbatterier, vindmølleenergi, kemiske stoffer – både de gode og de onde. I denne studieretning arbejder vi med bæredygtighed og de mange komplekse problemer, den grønne omstilling medfører.

Udgangspunktet er studieretningsfagene matematik, fysik og kemi. For det er nødvendigt at have naturfaglig viden for at kunne løse de udfordringer, verden står overfor i dag. Vi udfører en lang række forskellige eksperimenter og arbejder med mange typer af beregninger og modeller. Men du vil også opleve, at dine andre fag bidrager til din forståelse af klimaproblematikkerne og giver bud på, hvordan vi løser dem. Du skal for eksempel læse den nyeste klimalitteratur i dansk eller undersøge, hvordan videnskab bliver formidlet i Tyskland, Frankrig og England. Vi tager også på ekskursioner til virksomheder og forskningsinstitutioner for med egne øjne at se, hvordan nutidens og fremtidens bæredygtige produktion tager sig ud. Og hvert år har vi en hyggelig dag med de andre årgange, hvor vi besøger Amager Bakke og deltager i affaldsindsamlingen.

På den måde får du en praktisk, teoretisk og naturvidenskabelig indgang til at kunne tage del i diskussionen om en bæredygtig fremtid.

Du kommer fx til at arbejde med

  • Atomkraft som en udskældt energikilde med stort potentiale
  • Plastik – hvad er det, og er genbrug og sortering overhovedet en god idé
  • Tekstilproduktion og -genbrug – har du brug for endnu flere crop tops, og er dine lædersko farvet med farvestof fra skjoldlus eller andre kemikalier?
  • Hvordan går det med udviklingen af brintbatteriet, og er der bedre løsninger i sigte?

Studieretningens fag

I skemaet herunder kan du se, hvilke fag du skal have på hvilket niveau i løbet af uddannelses tre år.

Skema der viser fag for NV5
Klik for større skema.

Adgangskortet og Retningsviseren

Du kan afprøve studieretningerne i Adgangskortet på ug.dk/adgangskortet og blive klogere på, hvilke uddannelser de enkelte studieretninger giver adgang til. Og i Retningsviseren på ug.dk/retningsviseren kan du undersøge dine uddannelsesmuligheder ved at matche dine egne interesser med uddannelser.