SA3 - Samfundsfag A, Engelsk A, Billedkunst A

I denne studieretning tager vi afsæt i kunsten, litteraturen og samfundet. Med særligt fokus på billedkunst og i kombination med engelsk og samfundsfag vil du opbygge kompetencer til at forstå de kulturelle, historiske, politiske og sociologiske strukturer, der kendetegner den verden, vi lever i. Og på den måde via kunsten, sproget og litteraturen få sat vores egen kultur og selvopfattelse i relief.

I studieretningsfagene kommer du til at arbejde med engelsksproget litteratur og historie og undersøge mennesket og dets kultur, sprog og samfundsforhold. Vi beskæftiger os med, hvordan kunsten sætter politiske emner til debat og på, hvordan kunsten også problematiserer samfundsmæssige tendenser. Politiske, økonomiske og sociologiske emner undersøges og på studierejse fx til London eller New York får du brugt dine sproglige evner, din kulturelle og samfundsfaglige viden og din kunstforståelse. Vi arbejder både praktisk og teoretisk med maleri, skulptur og arkitektur kombineret med besøg på museer, gallerier og udstillinger.

Du kommer bl.a. til at arbejde med

  • Litteratur og kunst fra Shakespeare til Andy Warhol
  • Sprogfærdighed, analysefærdighed, kulturkendskab og formidling
  • Etnicitet, integration og byrum, krop og køn i kunst, litteratur og medier
  • At tegne og male som Michelangelo, Monet og Munch
  • Samtidskunst, arkitektur og streetart: Er der en sammenhæng mellem kunst og samfundsudvikling? 
  • Globale og internationale problemstillinger, fx klima, flygtninge og de menneskelige konsekvenser af globalisering

 

Denne studieretning drager fordel af samarbejdet med vores genbo, Statens Museum for Kunst, hvor vi bl.a. deltager i arrangementer og workshops. Du får årskort til museet og fri adgang til alle museets særudstillinger.

 

Læs mere om mulige videregående uddannelser og job på ug.dk/vaerktoej/adgangskortet.