SP2 - Spansk A, Engelsk A, Latin C

Engelsk er kun en begyndelse. Med både spansk og engelsk på højt niveau får du direkte adgang til lande over hele verden med vidt forskellige kulturer og samfundsforhold. I studieretningsfagene spansk og engelsk kommer du til at beherske to sprog på et niveau, så du kan kommunikere præcist og korrekt om både dagligdags og faglige emner. Latin giver dig den grundlæggende viden om sprog og kultur, der støtter din indlæring og forståelse af både spansk og engelsk. Din viden om ordforråd og grammatik udnytter du på tværs af de tre sprog i en forståelse af andre landes kulturelle normer. På studiebesøg og studierejser får du afprøvet dine sproglige evner og din kulturelle viden.

Du kommer bl.a. til at arbejde med

  • Stormagter. Hvilken rolle har Romerriget, Spanien og England spillet i Europas og hele verdens historie?
  • Hvilken rolle spiller USA i dag?
  • Minoriteters rettigheder og muligheder. Hvilke forhold havde slaverne i antikkens Rom? Hvordan er det at være katalaner i Spanien eller skotte i Storbritannien? Latino i USA eller Maya i Guatemala?
  • Kulturmøder – fra antikkens Rom til Europa, Latinamerika og USA i dag. Hvorfra kommer indvandrerne, hvilken rolle spiller de i de lande, de kommer til, og hvilken ny identitet udvikler de?
  • Livets store spørgsmål. Hvordan er temaer som kærlighed og død blevet behandlet fra antikkens tekster og billeder til tv-serier og sange i dag?

 

Læs mere om hvilke videregående uddannelser netop denne studieretning giver dig adgang til på ug.dk/vaerktoej/adgangskortet.