Gå til hovedindhold

Eliteidræt på Gefion – Team Copenhagen

To piger og en dreng i sort træningstøj ligger på blåt gulv og laver en øvelse.

Dyrker du idræt på højt plan? På Gefion kan du kombinere dit talent med en studenterhue.

Gefion Gymnasium samarbejder med Team Copenhagens Eliteidrætsakademi om et gymnasieforløb for eliteidrætsudøvere på normal tid og normale vilkår. Din hverdag bliver tilrettelagt, så den både giver dig tid til undervisning, idrætstræning og lektier.

Team Copenhagen vurderer, om du kan kvalificere dig som eliteidrætselev, og derefter skal du søge gymnasiet på normal vis. Det er derfor vigtigt, at du kontakter Team Copenhagen, inden du søger Gefion Gymnasium. Hvis du har de nødvendige kvalifikationer til at komme på Eliteidrætsakademiet, vil Gefion sørge for, at du får to morgener fri til træning, og der vil så vidt muligt blive taget hensyn til stævner og træningsophold.

Team Copenhagen-elever vil i skoleåret 2024-2025 kunne vælge mellem to studieretninger:

I skoleåret 2024-2025 omfatter ordningen 11 sportsgrene: fodbold, atletik, håndbold, bordtennis, fægtning, cykelsport (landevejscykling, banecykling og mountainbike), taekwondo, badminton, kunstskøjteløb, floorball og gymnastik/trampolin. Herudover tilbydes alle andre sportsgrene et tværgående morgentræningsmiljø med fokus på fælles fysisk træning. Det betyder konkret, at forskellige udøvere fra forskellige sportsgrene laver fysisk morgentræning sammen med en træner. Noget af træningen er fælles, og noget er tilpasset dig og din sportsgren, og den plan du har med din klubtræner.

Team Copenhagen Eliteidrætsakademi samarbejder med de københavnske klubber B93, Sparta, Ajax, Københavns BTK, Fægteklubben Trekanten, DMK, Nørrebro Taekwondo Klub, KBK, SKK, Judo Copenhagen, Vanløse Floorball/Copenhagen Floorball Club samt Gymnastikforeningen Gefion/Københavns Trampolinklub om den daglige træning, men du kan godt samtidig være tilknyttet en anden klub.

Har du både talent og god disciplin, får du en fantastisk mulighed på Gefion for at tage en studentereksamen, mens du udvikler dit idrætstalent.