Gå til hovedindhold

Sprog1 – Græsk A, Latin A

I denne studieretning kommer du til at arbejde med tekster og billeder fra nogle af Europas ældste kulturer. Du bliver god til sprog, ikke blot til studieretningsfagene, men til alle de moderne sprog, der har latin og græsk som fundament. Du bliver også klogere på din egen tid, fordi den klassiske tradition er en levende del af moderne litteratur, kunst, filosofi og politik.

I studieretningsfagene udvikler vi gennem arbejdet med sprog og grammatik en grundig sproganalytisk arbejdsmetode og ser på, hvordan latin og græsk har påvirket de moderne sprog. Vi læser litteraturen både på originalsprogene og i oversættelse. Ekskursioner vil gå til Københavns museer, teatre og relevante institutter på universitetet. Studierejser vil typisk gå til Grækenland eller Italien.

Du kan bl.a. komme til at arbejde med:

  • Græske og romerske myter
  • Filosofi og retorik
  • Hverdagsliv i Grækenland og Rom: Gik romerne
    til gladiatorkampe, som vi går til fodbold?
  • Hvilken sammenhæng er der mellem demokratiet i Athen år 450 f. Kr. og i Danmark i dag?
  • Arkitektur: Hvorfor har så mange københavnske bygninger søjler?

 

Studieretningens fag

I skemaet herunder kan du se, hvilke fag du skal have på hvilket niveau i løbet af uddannelses tre år.

Skema der viser fag for SP1
Klik for større skema.

Adgangskortet og Retningsviseren

Du kan afprøve studieretningerne i Adgangskortet på ug.dk/adgangskortet og blive klogere på, hvilke uddannelser de enkelte studieretninger giver adgang til. Og i Retningsviseren på ug.dk/retningsviseren kan du undersøge dine uddannelsesmuligheder ved at matche dine egne interesser med uddannelser.