Gå til hovedindhold

Marts 2019: Udenrigspolitisk topmøde i Himmelrummet

Mogens Lykketoft og Martin Lidegaard bag hver deres talepult
Mogens Lykketoft og Martin Lidegaard om Danmarks udenrigspolitiske rolle

Vi bobler helt over med samfundsfaglig aktivitet i disse dage!

Mandag den 4. marts holdt m-studieretningen udenrigspolitisk topmøde i dagens to første moduler. Topmødets omdrejningspunkt var de politiske udfordringer det internationale samfund står overfor.

En diplomat og to politikere

Gefionitterne fik besøg af en udsending fra den amerikanske ambassade. Den amerikanske diplomat holdt oplæg om Trump-administrationens syn på det internationale system. Til slut var der også tid til spørgsmål fra eleverne. De spurgte kritisk ind til brede emner og kom også helt tilbage til Guantanamo basens behandling af fanger.

Dernæst holdt tidligere formand for FN’s generalforsamling Mogens Lykketoft oplæg om FN’s rolle i et verdenssamfund under hastig forandring. Topmødet blev rundet af med en paneldiskussion mellem de to tidligere udenrigsministre Mogens Lykketoft og Martin Lidegaard.

Spørgelystne elever

Paneldiskussionen tog fat om dansk sikkerhedspolitik med særligt fokus på det danske engagement i FN, NATO og EU. M-klasserne indgik i en kritisk og bred debat med Lykketoft og Lidegaard og fik indblik i politikernes synspunkter, ligheder og forskelle – en lærerig dag med gode, engagerede oplægsholdere og spørgelystne elever.