Gå til hovedindhold

Religion

Reliefer af mennesker i rød sandsten

I religion arbejder vi med viden, debat, dialog og rationelle argumenter. Vi søger at modvirke fundamentalismen i alle dens afskygninger mellem mennesker etnisk og religiøst, fordi regler og normer og værdier ikke er noget, der findes på forhånd og bare gælder. Men vi har respekt for at vores elever lever i og ud fra forskellige traditioner.

Viden om religion er vigtig, fordi religion spiller en væsentlig rolle, når man arbejder for at opnå bedre sociale vilkår, ligestilling, bæredygtig økologisk udvikling og kommunikation mellem kulturer og nationer.

Forstå det anderledes
Religion på Gefion lægger vægt på, at eleverne bliver konfronteret med det, der er anderledes end dem selv. Centrum i samtalen er tekster og billeder, men også film og besøg hos religøse samfund. Udfordringen er at forstå det anderledes, før man danner sig sin egen mening. Det er ikke mindst en udfordring at forstå at mange religiøse erfaringer udtrykkes i et anderledes sprog, i symbolsprog eller mytesprog.

Det centrale stofområde i faget er de store verdensreligioner. Deres historiske udvikling og deres nutidige skikkelse samt hvad de har givet anledning til og udviklet sig til i forskellige sammenhænge. Da vi lever i en dansk kultur er kristendommen et kerneområde. Som det største trossamfund uden for kristendommen er det naturligt, at islam hører med til det obligatoriske kernestof. De kan suppleres med enten jødedom, buddhisme eller hinduisme. Ud over dette skal man læse yderligere et emne, som kan være af etik eller religionsfilosofi eller en religion efter eget valg.