Gå til hovedindhold

Gefionelever avancerer til KemiOlympiade!

Sådan!

Vi kan stolt sige videre, at Maria og Theodor fra 3u er gået videre til 4. og 5. runde ved dette års KemiOL! De er nu blandt de sidste 14 i Danmark der kæmper om, at komme til finalerne som vi håber kan blive afholdt på normal vis til august. På grund af coronavirus har dette års KemiOlympiade været en smule anderledes, og det er derfor en endnu større præstation Maria og Theodor har udrettet! 

 

De kæmper mod ligesindede kemi-interesserede, der ikke må være fyldt mere end 20 år. På KemiOlympiaden’s Facebookside kan du læse mere om konkurrencen, forhold, tilmelding og finde opgaverne fra de tidligere konkurrencer samt dette års opgaver. Du kan også finde mange spændende artikler på IChO’s hjemmeside, hvor arrangørerne i Japan skriver indlæg om olympiaden. 

 

Maria og Theodor har blandt andet skulle beregne ligevægtskonstanten for reaktionen hvorved Acrylonitril fremstilles… Lyder det nemt? Det synes vi ikke, men hvis du selv vil prøve kræfter og teste dine evner så tjek opgaveformuleringerne der var til dette års Olympiade. Du finder dem nederst på siden her!  

 

Fra Gefion lyder et kæmpe HELD OG LYKKE til de to seje elever, som vi krydser fingre for, hepper på og tror kan komme utrolig langt i denne konkurrence!

 

 

 

Facebookside: https://www.facebook.com/Danskkemiolympiade

KemiOlympiadenshjemmeside: https://www.kemiolympiade.dk/

IChO international hjemmeside: https://www.icho2021.org/

 

Opgaverne der blev stillet deltagerne finder du her: Opgaveformuleringer KemiOL 2021

 

 

Kemiolympiaden, 2021 oversigt over konkurrence