Gå til hovedindhold

18 science-talenter fra Gefion

Elever i gang med forsøg med pipetter og bægerglas

Gefion Gymnasium har i det kommende skoleår valgt at sætte ekstra fokus på talentudvikling ved at sende 18 talentfulde elever på camp-forløb for særlige talenter hos det nationale videncenter Science Talenter i Sorø.

Gymnasiets talentindsats handler om at gøre noget ekstra for de elever, som har evner, lyst og vilje til at udvikle og udnytte deres potentiale inden for naturvidenskab.

Det er hos de unge talenter, at svarene på fremtidens naturvidenskabelige udfordringer, som eksempelvis videreudviklingen af penicillin og bæredygtige energiformer, skal findes – og det vil Gefion Gymnasium gerne være med til at understøtte.

Vejen til science-karrieren udvikles
På Science Talenters camp-forløb får unge talenter fra hele landet mulighed for at arbejde med udfordrende og eksperimentelle forløb med tid til fordybelse. Talenterne arbejder med eksempelvis rumteknologi, klima eller kemi i samarbejde med virksomheder og universiteter.
Hos Science Talenter får deltagerne udvidet deres horisont inden for science og får sat denne viden i relation til de mange muligheder, der er for uddannelse og karriere.

– Der er talentfulde elever overalt i Danmark, og det er vigtigt, at de bliver inspireret og stimuleret til at udfolde deres talent inden for naturvidenskab. Og så er vigtigt, at de unge talenter møder andre unge, som er vilde med naturvidenskab, og som synes det er sjovt at fordybe sig i fx cellebiologi, eller at exoplaneter er det fedeste – mange får venskaber for livet.
Nynne Afzelius, talentchef hos Science Talenter i Astra.

Læs mere på sciencetalenter.dk

Yderligere oplysninger
Kontakt Gefions talentkoordinator Linda Schneider på e-mail: LSC@gefion-gym.dk