Gå til hovedindhold

Livet efter Gefion

På denne side kan du møde tidligere Gefionitter. De fortæller om hvad de lærte i deres tid på Gefion, og hvordan det har påvirket det, de laver nu. Gå på opdagelse i deres historier, og se, hvordan Gefion har været med til at forme dem til de mennesker, de er i dag.

Vigga Kirstine Lund Petersen, guldsmed

Tidligere eleve Vigga Petersen, som er guldsmed, sidder og laver smykker mens hun kigger ind i kameraet

Guldsmedeuddannelsen er en erhvervsuddannelse og kræver dermed ikke en studentereksamen. Dog har mine 3 år på Gefion givet mig mange brugbare værktøjer med på min rejse ud i erhvervslivet:
Jeg har lært vedholdenhed. Jeg har lært, at emner, jeg først ikke troede var spændende eller relevante for mig, sagtens kunne blive det.
Jeg har lært, at venskaber og netværk er noget af det vigtigste i livet.

På Gefion har du rig mulighed for at skabe venskaber på tværs. Men det kræver, at man åbner sig op og inviterer det ind.
Min bedste veninde i dag mødte jeg på mit sidste år på Gefion. Hun var elevrådsformand, og jeg var menigt medlem. På vores sidste skoledag holdt hun afgangstalen, og straks tænkte jeg, “Hende må jeg have i mit liv.” Jeg skrev til hende. Vi drak en øl. Og siden har vi været bedste veninder.

Gefion er stort, og det er nemt at gemme sig i mængden. Men hvis du tør at stikke hovedet ud, melde dig til forskellige initiativer og grupper, kan det straks føles som en kæmpe legeplads fyldt med venner.

Det er en læring, som jeg også tager med mig i dag, hvor jeg er præsident for min lokale Rotaract-klub, Frederiksberg Rotaract. En ungdomsklub, hvor vi dyrker netværk og driver charity-projekter.

Marek Azoulay, konsulent

Tidligere elev Marek holder oplæg til et event, der ikke har noget med Gefion at gøre

Efter Gefion tog jeg tre sabbatår. I de to første år arbejdede jeg i en NGO og rejste på en masse kortere ture. I mit sidste år flyttede jeg til Paris i 6 måneder, hvor jeg arbejdede på en restaurant. Derefter tog jeg et ophold på Krogerup Højskole, hvor jeg læste journalistik og medier. Jeg har været involveret i masser af frivilligt arbejde siden Gefion og brugt mine erfaringer fra de mange udvalg, jeg var en del af på gymnasiet.

I dag arbejder jeg som konsulent i Deloitte efter at have læst på CBS. Den røde tråd i min rejse har været kritisk tænkning, evnen til at løse komplekse udfordringer og at tænke kreativt – færdigheder, jeg tilegnede mig gennem fag som filosofi, dansk, historie og samfundsfag på Gefion. Disse kompetencer har jeg aktivt anvendt i min studietid, i mit frivillige arbejde og nu i mit job hos Deloitte.

Gefion har på mange måder givet mig et stærkt fundament og et stort netværk, som jeg har trukket på både i min uddannelse, mit engagement og min karriere.

Celeste Karoline Lønstrup, virksomhedsejer

På Gefion havde jeg billedkunst og italiensk, begge på A-niveau. Jeg blev student i 2016. Et par måneder efter, at jeg blev student, rejste jeg til Piemonte i Norditalien – en af verdens mest anerkendte vinregioner.

Jeg var dog ikke interesseret i vin, men troede, at jeg skulle finde et museum at arbejde på. Jeg endte ved et tilfælde på et historisk vinslot fra 1867, hvor familien tog mig ind som en datter. Jeg blev der i to år og kom i mesterlære hos familien. De lærte mig alt om biodynamisk vinproduktion, arbejdet i vinmarkerne samt i vinkælderen.

I dag bor jeg i København og ejer Celeste Vin. Jeg importerer kvalitetsvine fra Piemonte og sælger dem til de danske restauranter, virksomheder og private, der bare elsker at nyde en god flaske vin. Mit arbejde består af mange ting, men størst af alt er min passion for at formidle vinproducenternes historie og den ekstraordinære jord, de arbejder med.

Jeg har altid været betaget af kunsthistorie og forstår nu, at jeg faktisk arbejder med netop dét – bare på en anden måde, end jeg troede. Vin er ikke bare vin, men afspejler sin samtid, forskellige generationer/perioder og sammenstødet mellem innovation og samfundsnormer.

Min billedkunstlærer, Lone, har lært mig meget om kunsten i samspil med historien, og det har jeg helt klart taget med mig. Derudover var jeg virkelig glad for alle mine lærere på Gefion.

Og så var jeg også rigtig glad for diversiteten i klasserne. Jeg kommer selv fra en by, hvor alle er meget ens og kommer fra samme baggrund. På Gefion oplevede jeg plads til forskelligheder, og det var en stor ting for mig!

Kasper Juul Naugaard, advokatfuldmægtig

Efter at have afsluttet gymnasiet med højniveau i matematik, fysik og kemi valgte jeg at læse jura på Københavns Universitet, hvor jeg dimitterede i 2022. Under mine studier arbejdede jeg både i det offentlige og hos flere advokatfirmaer. Efterfølgende startede jeg som advokatfuldmægtig hos Poul Schmith/Kammeradvokaten og er nu hos Accura.

I dag er jeg specialiseret i vedvarende energiprojekter, både i Danmark og internationalt. Min erfaring omfatter rådgivning om offshore vind, Power-to-X-projekter og andre grønne energiløsninger, herunder i forbindelse med intake og offtake. Hos Accura har jeg været en del af et team, der er kendt for sin dybe indsigt i markedet og en kommerciel forståelse for alle aspekter af energiprojekter.

At have matematik, fysik og kemi på højniveau i gymnasiet har givet mig en styrket og grundlæggende analytisk forståelse for mange af de projekter, jeg juridisk og kommercielt beskæftiger mig med. Denne kombination af teknisk og juridisk ekspertise gør mig i stand til at levere pragmatiske og effektive løsninger til komplekse energiprojekter.

Anna La Cour, projektleder

Privatfoto af tidligere elev Anna La Cour

Da jeg gik på Gefion, var jeg medlem og senere medforperson for Amnestyudvalget og Operations Dagsværkudvalget. Der lærte jeg en masse om frivilligt arbejde, fællesskab og projektledelse. Den erfaring bruger jeg i dag, hvor jeg er projektleder på to forskellige frivillige projekter i Red Barnet Ungdom.

Tea Constantineanu, kropsterapeut

Selfie af tidligere elev Tea

Gefion var med til at plante en nysgerrighed i mig om mennesket. Jeg husker tydeligt, hvor fanget jeg var af psykologitimerne og de humanistiske fag, hvor vi fik lov til at studere menneskets træk. I dag arbejder jeg selv som kropsterapeut. Det går bl.a. ud på at skabe mere plads i kroppen og sindet, så man lettere kan mærke sig selv og hvad ens hjerte kalder på.

Kroppen holder på så meget af det stress og de traumer, vi oplever gennem livet, så det er vigtigt at hjælpe kroppen med at slippe noget af det – det er bl.a. det, jeg hjælper med. Hvis ikke vi gør det, bliver rygsækken bare tungere og tungere, og det slider på kroppen.

Simon Ejbye, redaktør på avis

Portræt af tidligere elev Simon Ejbye i sort/hvid

På Gefion havde jeg mediefag og var en del af skolebladets redaktion i flere år. Begge dele var med til at pirre min interesse for både film- og medieverdenen og gav mig samtidig værktøjerne til selv at kunne begynde at arbejde med alskens former for udgivelse, om det så var at producere film, klippe lyd, skrive tekster eller lave layout.

Det har jeg haft stor gavn af efter gymnasiet i forskellige jobs, og særligt da læste jeg kommunikation på Journalisthøjskolen. Her startede jeg i praktik på Weekendavisen, hvor jeg i dag arbejder som redaktør.