Gå til hovedindhold

Bronzemedalje ved EM i science

Annika 1. t har sammen med to elever fra HTX Lillebælt vundet bronze med hjem fra EM i Science – kæmpe stort tillykke med den flotte præstation!

EM i Science kaldes også for European Olympiad of Experimental Science, EOES, og er en årlig international “olympiade” indenfor de naturvidenskabelige felter biologi, kemi og fysik. 20+ EU-lande sender hver to hold à tre deltagere til olympiaden. Alle deltagerne er gymnasieelever eller tilsvarende fra EU.

I år fandt EM i Science sted i Hradec Králové i Tjekkiet. Annika fortæller: “Årets temaer var hyaluronsyre og DNA. I biologi skulle vi bl.a. kigge på hud fra en husmus og en nøgenrotte under et mikroskop, lave analyse af DNA (gelelektroforese) og kigge på blod under et mikroskop.”

Annika var afsted i en uge og fik også oplevet en masse udenfor laboratorierne: “Vi har bl.a. set et gammelt hospital, besøgt det forhistoriske museum, været på planetarium og set en gladiatorarena og et vandrensningsanlæg. Vi var også nede i en gammel kobbermine og nåede også forbi zoologisk have og  på lange ture i naturen – vi lærte endda at danse polka!”

I den internationale olympiade får alle deltagerne en medalje (guld, sølv eller bronze), fortæller Annika: “Mit hold vandt bronze. Desuden vandt begge danske hold en special award for at gætte og tegne det dyr, som en af blodprøverne var fra – en kamel  – det var virkelig en helt utrolig oplevelse at være med!