Gå til hovedindhold

Leonard vandt sølv i Den Internationale Biologiolympiade

Tre drenge og en pige i røde t-shirts. Finalister ved biologiolympiaden 2022. Alle fire med medaljer.

Den danske delegation der deltog i Den Internationale Biologiolympiade 2022 (fra venstre): Leonard Winkel Holm, Albert Rumle Bernsen, Alexander Levanius Ardilsø og Celine Xie. 

 

Leonard Winkel Holm (tv.) blev student fra Gefion sommeren 2022. Efter studenterfejringerne deltog Leonard i den prestigefyldte konkurrence International Biology Olympiad (IBO) i Yerevan, Armenien, hvor han vandt en fantastisk flot sølvmedalje.

Emnerne i den praktiske prøve var biokemi, bioinformatik, plantefysiologi, zoologi og biosystematik.

Inden Leonard kunne deltage i finalen i Armenien, var han igennem flere kvalifikationsrunder. I den indledende test deltog Leonard sammen med 2007 andre elever fra 2. og 3. g STX og HTX. Herfra gik 30 elever videre til semifinalen, og her kvalificerede 15 elever sig til den nationale finale, hvorefter Leonard og resten af den danske delegation kalde sig finalister ved den international finale i Armenien.

Ind imellem prøverne deltog Leonard og de andre elever også i træningsrunder i samarbejde med bl.a. DTU, Mærsk Mc-Kinney Møllers Videncenter i Sorø, Statens Naturhistoriske Museum, Institut for Plante- og Miljøvidenskab, KU og Institut for Bioscience, AU og træning her på Gefion med tidligere IBO-deltagere – alt sammen helt uvurderlig forberedelse inden IBO, hvor sværhedsgraden er på universitetsniveau.

Kæmpe stort tillykke til Leonard med den exceptionelt flotte præstation og lige så stort tillykke til resten af den danske delegation!