Gå til hovedindhold

Naturvidenskabsfestivalen

Naturvidenskabsfestival på Gefion Gymnasium. To piger sidder ved et bord og arbejder med pipetter o.l.

Denne uge deltager vi i den landsdækkende Naturvidenskabsfestival.

Festivalen danner rammen om ugens naturvidenskabelige aktiviteter, hvor elever fra grundskoler og ungdomsuddannelser arbejder med de naturvidenskabelige fag på forskellige måder.

Her på Gefion har alle tre årgange deltaget i hver deres aktiviteter. 3. g’erne har været på tur ud af huset til forskellige oplæg og institutioner. 3. t var til foredrag med Eske Willerslev om fortidens DNA, 3. z var på besøg hos DTU Offshore for at lære mere om deres teknologiske løsninger til offshorebranchen, og 3. x var en tur i zoologisk have.

2. g’erne har haft fokus på formidlingen af naturvidenskab. De stillede sig for en stund på den anden side af katederet og stod for kemiundervisningen, da vi havde besøg af elever fra 8. klasserne på Langelinieskolen og Øster Farimagsgade Skole. I 2. y og 2. x underviste gefionitterne 8. klasserne i kemisk ligevægt og lavede forsøg sammen med dem. 

Og 1. g’erne var til foredrag med udvalgte forskere. 1. g-klasserne G1, G2 og G5 hørte forsker i stamceller Mette Jørgensen fra Københavns Universitet fortælle om sig vej fra Vestfyns Gymnasium til et temmelig udfordrende speciale over i forskningen om stamceller i dag.

En fuld uge med naturvidenskabs på dagordenen – vi glæder os til mere næste år!