Gå til hovedindhold

Musik

Elever der står op i klasselokalet med sangbøger

Musikfaget på højt niveau giver en både bred og dybtgående musikuddannelse. Alt det, du normalt forbinder med musik – at synge, spille og lytte – indgår med stor vægt i faget, men det stopper ikke her. Du skal også lære at arrangere musik for kor og instrumenter, arbejde med at udtrykke dig musikalsk, alene og sammen med andre, samt lære om den historiske og samfundsmæssige baggrund for den musik, man hører i dag.

Teori, analyse og optræden 
Du udvikler din musikalske kunnen og bevidsthed ved at analysere musik og musikrelaterede forhold og ved at arbejde med musikalske discipliner såsom musiklære, hørelære og musikteori. Ved brug af krop, stemme og et bredt spektrum af instrumenter bliver du parat til at udfolde dig musikalsk foran et publikum. Og du kommer også til at udarbejde musikalske arrangementer til fremførelse.

Samarbejde med andre fag
Arbejdet med sang og stemmedannelse åbner for et samarbejde med fagene biologi, idræt og drama omkring emnet krop og stemme, ligesom arbejdet med instrumentalspil åbner for et samarbejde med fysik omkring emnet instrumenter og klang. Tværfagligt samarbejde f.eks. mellem musik og studieretningsfaget engelsk giver en enestående mulighed for at beskæftige sig med rytmisk musik og at gå dybere ind i f.eks. arbejdet med rockmusikkens tekster. Arbejdet med musik igennem tiderne bliver sat i perspektiv af fagene historie, dansk og billedkunst/dramatik.