Gå til hovedindhold

Italiensk

Elev der skriver italiensk med kridt på tavle

Gefion Gymnasium er et af de få gymnasier i hovedstaden, der tilbyder italiensk.
Her får du mulighed for at stifte bekendtskab med et af Europas smukkeste sprog, og hvis du tænker efter, kender du sikkert allerede en del italienske ord, for de findes overalt i vores sprog. Samhandlen mellem Italien og Danmark er omfattende, og ikke mindst den italienske madkultur har fået et godt tag i danskerne. Også indenfor mode og design er Italien i dag førende, og der er brug for unge, der både kan tale og forstå sproget. Italien har i det hele taget haft stor indflydelse på den europæiske kultur og historie, og aldrig har så mange danskere valfartet til Italien for at lade sig begejstre af la pasta e il vino, il sole, la bella natura og i grandi monumenti storici a Roma e a Firenze.

Rundt om sproget og kulturen
Du kan starte på italiensk helt uden kendskab til sproget. Og du vil i løbet af dine tre år på gymnasiet lære at beherske det italienske sprog på dagligdagsniveau, så du vil kunne føre en samtale med en italiener og samtidig være vidende om hans land og kultur.
I 1g arbejder vi primært med at få det basale sprog på plads, og i 2g og 3g begynder vi at beskæftige os med forskellige emner, der lærer dig om Italiens kultur og historie. Det kan være både gennem sagprosa, litterære tekster, musik, film og billeder.