Gå til hovedindhold

Dramatik

To elever med hvide masker på

Du vil i dramatik få mulighed for at udvikle en personlig og kulturel identitet med vægt på kreativitet, kritisk sans, ansvarlighed og samarbejdsvilje. Du vil således arbejde intenst med dig selv, træne dit talent for indlevelse og skærpe alle dine sanser, din fantasi og din kropsbevidsthed. Samtidig vil du styrke din evne og lyst til at indgå i samarbejde med andre, f.eks. når I skal lave en lille forestilling.

Fagets identitet
Både teoretiske og praktiske elementer. Faget er altså både kreativt og analytisk. Kernen er alt, hvad der vedrører teatret.

Teoretiske elementer
2/3 teaterhistoriske perioder, dramaanalyse, forestillingsanalyse, teaterpolitik osv. i samspil med andre fag. Du vil desuden lære at arbejde med logbog og portefolio.

Praktiske elementer
Her vil du afprøve din drøm om at være skuespiller, instruktør, sminkør, kostumier, scenograf, iscenesætter, koreograf, pr-medarbejder eller bare om at kunne stå på en scene og tale til mange mennesker. Du vil arbejde med fysisk træning, kropssprog, stemmen, skuespilteknik, improvisation, rollespil, dramatisering, koreografi, lys, lyd, sminke, masker og kostumer. Desuden laver vi en lille forestilling om foråret. Vi har et nært samarbejde med musik, billedkunst og de andre kunstneriske fag.

Arbejdsformer
Progressionen i undervisningen går fra enkle øvelser, små projekter til mere selvstændigt projektarbejde i samarbejde med dine kammerater. Vi arbejder såvel individuelt som i grupper og med klasseundervisning.

Eksamen
Eksamen i dramatik består af en praktisk gruppeprøve (en lille miniforestilling) og af en individuel perspektiverende samtale baseret på forestillingen og på et teoretisk spørgsmål.