Gå til hovedindhold

Gefion skal have ny rektor

Portræt af rektorRektor Birgitte Vedersø
Fotograf: Steen Agerskov Sørensen

Rektor Birgitte Vedersø har efter 23 år som rektor, herunder de sidste 13 på Gefion, sagt sin stilling op. Hun vil pr. 1. april starte egen virksomhed som selvstændig konsulent med fast tilknytning til Mobilize Strategy Consulting.

Birgitte siger: Det har været en ualmindeligt spændende opgave at være med til at etablere Gefion Gymnasium i 2010 og at lede skolen rigtig godt på vej, så den i dag på alle måder er veletableret og skaber gode resultater for de unge, vi har ansvaret for. Gefion er et spændende sted med plads til udvikling af unge og en virkelig god arbejdsplads.

Jeg er så privilegeret, at jeg har gennem mere end 25 år haft mulighed for at prøve nærmest alle aspekter af gymnasieledelse. Jeg har bl.a. været uddannelsesleder på et stort provinsgymnasium, rektor på et mindre gymnasium og siden 2010 ledet et stort, fusioneret gymnasium i hovedstaden. Derudover har jeg i en årrække været engageret i politisk interessevaretagelse i Danske Gymnasier, senest som formand. Det har været en stor glæde, og det har givet mig en viden og erfaring, som jeg gerne vil bruge på nye måder. Selv om jeg ved, at jeg vil savne Gefion, kaster jeg mig derfor ud på dybt vand og starter egen virksomhed, hvor jeg vil bruge min viden om organisation, ledelse, skoleudvikling og politisk interessevaretagelse. Derudover vil jeg også skabe bedre tid til fortsat at deltage i bestyrelsesarbejde.

Birgitte er ved siden af sit rektorjob bl.a. medlem af Københavns Universitets bestyrelse og i Styret for Dansk-Norsk Samarbejde. Bestyrelsesformand Torben Möger Pedersen har modtaget Birgittes opsigelse med beklagelse:

Gefion mister med Birgittes opsigelse en dygtig rektor og en kompetent samarbejdspartner for skolens bestyrelse. Birgitte har været helt central i skabelsen af den succes, som Gefion på få år har etableret sig som, og hun vil blive savnet af både elever og personale. Strategi er blevet til virkelighed og skolens ambitioner forfulgt med et stort drive under Birgittes ledelse, og vi er derfor i bestyrelsen meget kede af hendes beslutning, men forstår og respekterer hendes ønske om at bruge sin viden og erfaring på nye måder. Bestyrelsen tager nu fat på at rekruttere Birgittes afløser, som vi forventer at have på plads pr. 1. maj. Fra 1. april konstitueres vicerektor Benjamin Haahr Bach i stillingen, til en ny rektor tiltræder.

Afskedsreception

Der afholdes afskedsreception på Gefion Gymnasium for Birgitte Vedersø den 29. marts kl. 15-17. Se invitation i venstre spalte her på siden.