Gå til hovedindhold

Gefion Science Fair

 

Gefion Science Fair 2023. En pige foran tavle med forsiden af sit SRP-projekt om havvindmøller.

Marie 3. z holder oplæg om sin SRP om havvindmøller.

Vi har for første gang holdt vores egen Science Fair her på Gefion, hvor en gruppe naturvidenskabelige 3. g’ere holdt korte oplæg om deres SRP’er* for de naturvidenskabelige 2. og 3. g’ere. Også familie og venner var velkomne til opstarten på en ny gefiontradition.

Op til påske, brugte 3. g’erne 10 dage på at skrive SRP – en af gymnasietidens centrale opgaver med emneafgrænsning, vejledning, skriveværksted, eventuelle forsøg, interviews, eksperimenter og til slut online aflevering.

Hvad inspirerede dem i deres opgaver, hvad fandt de ud af, hvordan gik processen, hvilke nye spørgsmål rejste sig efterfølgende, og hvad skal der ske herefter? Gefion Science Fair var et forum for vidensdeling og inspiration på tværs af klasserne og årgangene, og 3. g’erne gav os indsigt i mange forskellige SRP-emner.

Blandt andet fortalte Albert 3. z om orkaner, Sara 3. uy om kvantecumputere, Marie 3. z om havvindmøller, Grace 3. uy om lægemidlet Lidokain, og Sofia 3. uy om den glemte atomulykke Kyshty.

Tak for en inspirerende Science Fair – vi glæder os til at fortsætte næste år!

*SRP: Studieretningsprojekt. , dvs. større skriftlig opgave skrevet i mindste ét studieretningsfag i slutningen af gymnasietiden