Gå til hovedindhold

Nat3 - Geovidenskab A, Matematik A, Kemi B

Geovidenskab er studieretningen hvor du blandt andet lærer om fremtidens energiteknologier, skybrudssikring, supervulkaner og jordskælv, råstofsproduktion, bæredygtighed, meteornedslag, den nære astronomi og om klima i fortid, nutid og fremtiden. På studieretningen arbejder man derfor både med at få en forståelse for de processer der har skabt Jorden, samtidig med at der er fokus på naturens betydning for menneskets levevilkår, produktion og forbrug af jordens ressourcer.

På studieretningen arbejder vi ud fra mottoet, det vi lærer i klassen, skal vi helst også se i virkeligheden. Derfor vil du komme på geologiske ekskursioner i naturen, arbejde med alternative energiformer, lave laboratorieundersøgelser og besøge virksomheder og institutioner, der beskæftiger sig med naturvidenskabelig forskning som f.eks. GEUS, DTU og Ørsted. Studieturen går altid til et interessant geovidenskabeligt område, hvor du vil opleve spændende naturfænomener i virkelighedens verden. Tidligere rejsemål har været Island og Napoli/Vesuv i Italien.

Denne studieretning giver adgang til langt de fleste videregående naturvidenskabelige uddannelser, som f.eks. medicin, ingeniør, geograf, fysik og kemi. Derudover kan det nævnes at flere af vores tidligere elever læser et hav af forskellige uddannelser bl.a. miljøteknolog, retorik, bæredygtig design og softwareudvikler.

Du kommer bl.a. til at arbejde med:

– Klima og global opvarmning: Hvordan kan vi sikre os i fremtiden?
– Kan det virkelig passe, at Danmark for bare 15.000 år siden var dækket af   flere hundrede meter is?
– Er der ressourcer nok til den snart 10 mia. store befolkning på jorden
– Hvordan virker en vindmølle? Hvor kan vi stille dem op, så vi får mest         energi, mens vi generer færrest?
– Kan vi på et tidspunkt indrette Mars, så vi kan flytte derop?
– Aktuelle begivenheder som fx orkaner, jordskælv og vejrsituationer, med     brug af livedata hentet direkte ned til dig

Studieretningens fag

I skemaet herunder kan du se, hvilke fag du skal have på hvilket niveau i løbet af uddannelses tre år.

Oversigt over fag i NV3