Gå til hovedindhold

4 x sciencetalenter

Fire gefionelever står ved siden af hinanden og holder om hinanden med en arm om sidemandens hals. Thomas (t.v.), Anders (mf.), Bertram (mf.) og Sigurd (th.). På væggen bag dem ses teksten "common sense".

Thomas (t.v.) 2. u, Anders (mf.) 2. u, Bertram (mf.) 2. z og Sigurd (th.)  2. z

Stort tillykke til Thomas, Anders, Bertram og Sigurd!

De fire gefionitter kender godt hinanden, både fra Gefion, men også fra datalogi- og sciencekonkurrencerne, hvor de alle har opnået exceptionelle resultater.

Anders 2. u er gået videre i KemiOL til 3., 4. og 5. runde sammen med et par håndfulde andre danske elever. Anders har været igennem en række teoretiske og praktiske opgaver i laboratoriet, hvor han bl.a. skulle bestemme forskellige salte: “Det var nogle ret svære opgaver, så jeg blev meget overrasket, da jeg fik at vide, at jeg var gået videre.” I de næste runder tager Anders videre til AU, KU og DTU til forelæsninger om mere avanceret kemi

Bertram 2. z er gået videre i Dansk Datalogi Dyst, hvor deltagerne dyster i algoritmeimplementering. Sammen med 50 andre danske elever har Bertram kvalificeret sig til at deltage i en starter camp med undervisning i programmering og datalogi. “Det var rigtig hyggeligt at være med,” fortæller Bertram.

Thomas 2. u er blandt vinderne af matematikkonkurrencen Georg Mohr 2023, og Sigurd 2. z var kun ét point fra også at være blandt årets 48 vindere. “Det er super fedt”, fortæller Thomas og Sigurd. De har kvalificeret sig blandt alle gymnasieelever med matematik på a-niveau i 1. runde, dernæst blandt 1000-1500 elever i 2. runde. Thomas og Sigurd er begge udvalgt til at deltage i Georg Mohr-konkurrencens vinderseminar.

Sigurd 2. z er ydermere gået videre i GeoOL, hvor han sammen med 15 andre danske elever har kvalificeret sig til den danske finale i geovidenskab, naturgeografi og geografi. Sigurd har været igennem to udvælgelsesrunder på bl.a. Aarhus Universitet sammen med andre danske geografielever: “Det er fedt socialt, og man møder folk fra andre skoler, der også er interesserede i geo og får nye relationer gennem det.”

Alle fire gefionitter skal nu dyste om en plads ved de internationale konkurrencer – held og lykke, vi hepper på jer!