Gå til hovedindhold

2. j skriver for lokalavisen ØsterbroLIV

Klassen 2j står samlet sammen med deres to lærere og to journalister. På væggen bag dem er der hvide skyer og blå baggrund.

2. j med deres lærere Sarah Nehammer og Martin Colerick og to journalister fra lokalavisen ØsterbroLIV Thomas Frederiksen og André Bentsen.

 

2. j har haft et samarbejde med lokalavisen ØsterbroLIV om journalistisk i løbet af maj, hvor eleverne skrev en række artikler, som du kan læse nederst.

Sammen med journalisterne Thomas Frederiksen og André Bentsen har klassen bl.a. lært om research, at lave interviews og skrive artikler. J’erne har gjort forarbejdet hjemmefra ved at søge baggrundsinfo og opsøge relevante kilder. De var også i marken for at lave interviews og stille kritiske spørgsmål, alt sammen med sparring fra de to erfarne journalister.

Samarbejdet mundede ud i en række artikler skrevet af gefionitterne, og som løbende er blevet lagt ud på ØsterbroLIVs digitale avis og også udkom i avisens trykte version.

Natteliv og Ungeliv

Emnet var Natteliv og Ungeliv. Klassen har arbejdet med brainstorming, vinkel på historierne og egne erfaringer for at belyse emnet fra flere sider. Eleverne kom rundt om aspekter som utryghed, hvordan kommer man sikkert hjem, ansvar i nattelivet, at blive befamlet, afvist pga. sin hudfarve, at gå på togskinner på vej hjem fra byturen, og hvordan vi gør natteliv og ungeliv bedre og mere trygt.

Det kom der fem stærke artikler ud af, researchet og skrevet af 2. j’erne i samarbejde med journalisterne Thomas Frederiksen og André Bentsen.

Du kan læse artiklerne herunder.