UddannelsenGymnasieforløbet
Gymnasieuddannelsen (også kaldet stx) strækker sig over tre år. Det første halve år kaldes grundforløbet. Det udgør en introduktion til gymnasiet, fagene og arbejdsmetoderne. En del af undervisningen omfatter almen studieforberedelse, almen sprogforståelse og naturvidenskabeligt grundforløb. I grundforløbet stiftes bekendtskab med projektorienteret arbejde og tværfaglige temaer.

Gefion udbyder studieretninger og valgfag, der giver hver enkelt elev mulighed for at vælge fag efter lyst og forudsætninger. En studieretning består af tre fag, og ved siden af disse er en række obligatoriske fag og valgfag.

Du kan læse mere om gymnasiet, obligatoriske fag, studieretningsfag og valgfag på Undervisningsministeriets hjemmeside. Du kan også orientere dig i vores studieretninger her på siden under gefion-gym.dk/studieretninger-2018.

 

Udgifter i løbet af uddannelsen

I løbet af stx-uddannelsen skal eleverne selv betale visse udgifter. Læs nærmere her.

 

Efter gymnasiet

Med et studenterbevis i hånden har du et bredt udvalg af korte, mellemlange og lange videregående uddannelser, du kan læse videre på. Du kan nemt få overblik over, hvilke fag og niveauer de forskellige uddannelser efter gymnasiet kræver på adgangskortet.dk.

 

Mere info?