Gå til hovedindhold

Studieture

Gruppebillede af elever på studietur i Napoli

Studieturene tager udgangspunkt i dine studieretningsfag, hvad enten det er naturvidenskab, samfundsfag, sprog eller kunst.

På Gefion deltager alle elever i mindst en studietur i løbet af deres gymnasietid. Studieturen, som normalt ligger i 2. g, er en faglig aktivitet, der er tæt forbundet med den studieretningsprofil, som klassen er en del af.

Udover at opleve et andet lands miljø og kultur vil du på studieturene få direkte kontakt til skoler, uddannelses- og kulturinstitutioner, forskningsmiljøer og se interessante naturområder.

Du vil selvfølgelig også få selvstændige arbejdsopgaver og et medansvar for planlægningen.

Tilmelding

Normalt må en tur maksimalt koste 5.000 kr. til dækning af fly, hotel, transfer, transport, entréer, rejsefond og ansvarsforsikring (ikke forplejning). Turen kan koste mere, hvis klassen er enige om det, dog max 8.500 kr. At klassen er ”enige” vil sige, at højst to elever må melde fra. Fra- og tilmelding til studieturen foregår i forhold til klassekammeraterne hemmeligt igennem brev til forældrene.

En del af formålet med en studietur er direkte kontakt med unge mennesker på elevernes egen alder. Derfor kan studieture omfatte privat indkvartering hos familier i udlandet.

Elever og forældre vil blive orienterede om studieturene på forældremøderne i januar måned.