Gå til hovedindhold

Every Day is a Friday

Som del af vores internationale partnerskaber og samarbejder er vi med i Erasmus+ projektet Every Day is a Friday med fokus på bæredygtighed i ungdomsuddannelser.

Samarbejdet foregår med skoler fra Spanien, Belgien, Letland og Tjekkiet og fokuserer på bæredygtighed og uddannelse.

Teacher training

Som opstart på projektet har to af vores lærere, Tina og Jon, været afsted i foråret 2022 til en teacher training i Segovia, Spanien, for at få større indsigt i bæredygtighedsinitativerne og vidensdeling omkring dem.

Tina og Jon har tre videoer med hjem fra deres teacher training, som du kan se ved at klikke på linksene her på siden.

Every Day is a Friday

Erasmus+ projektet Every Day is a Friday arbejder med bæredygtighed på flere niveauer – hvordan kan de deltagende skoler arbejde med at blive mere bæredygtige, hvordan kan de klæde eleverne på til at være aktive borgere ift. bæredygtighed, hvordan tænker vi bæredygtighed ind på både på individ-, skole- og samfundsplan?

Every Day is a Friday består af en række udvekslingsture til hvert af de fem deltagerlande (Spanien, Belgien, Letland, Tjekkiet og Danmark). En gruppe elever fra hver skole deltager i hver tur, og mens eleverne er afsted, bliver de indlogeret hos en lokal familie.

I september 2022 rejste fem gefionitter fra 2. h afsted til Tjekkiet og nye bæredygtige erfaringer. I maj 2024 havde vi besøg på Gefion af elever fra skolerne i Spanien, Belgien, Letland og Tjekkiet til fortsat arbejde med bæredygtighed. I videoen herunder kan du se mere om, hvordan eleverne arbejdede med temaet The future sustainable life in an urban setting.