Gå til hovedindhold

November 2019: Pernille Rosenkrantz-Theil på Gefion

Elevrådet udfordrer børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil

Pernille Rosenkranttz Theil sammen med elev
Elevrådsforperson August 3. p stiller sammen med resten af elevrådets bestyrelse skarpt på stress i debatten med børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil
Hvad kan den nuværende regering gøre mod stress på ungdomsuddannelserne?”Sådan lød åbningsspørgsmålet fra elevrådets bestyrelse til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, da ministeren mødtes med elevrådets bestyrelse den 26. november i år.Rosenkrantz-Theil pegede først og fremmest på de ydre rammer i vores samfund: “Unge er meget pressede i dag og skal præstere på alle fronter. Vi skal have skruet ned for det meget store pres på eleverne.” Også andre faktorer spiller ind på stressniveauet hos den nuværende ungdomsgeneration. Ministeren fremhævede især ustabilitet i hjemme som vold mod børn, skilsmisser, alkoholiserede forældre mm.. 

“Hvad gør vi med præsationskulturen?”

Elevrådsforpersonerne hedder i år August 3. p og Augusta 3. s. Det var netop forperson August 3. p, der stillede det centrale spørgsmål om præstationskultur: ”Hvad gør vi med præsationskulturen? Det er et stort pres at skulle multitaske mellem mange fag og præstere mange steder.”Debatten bølgede frem og tilbage mellem elevrådet og børne- og undervisningsministeren, der også understregede, at: ”Der er kommet et overfokus på karaktersnittet. Jeres generation har indtryk af, at vi andre alle er gået en lige vej og er meget pæne. Men det er ikke rigtigt.”I samme tråd afsluttede Pernille Rosenkrantz-Theil debatsessionen med en opfordring til elevrådets bestyrelse: ”Hver gang I møder nogen, der laver noget spændende, så bed dem lige om at give et fem sekunders rids over, hvordan de er kommet dertil. De færreste har fulgt den lige vej. Der er ikke kun ’one shot’.”