Mikkel vinder GeoOL 2016

gefion gymnasium GeoOlympiade Mikkel Hækkerup 3z geografi geologi

Mikkel Hækkerup 3z vandt finalerunden i Geografiolympiaden 2016. Og nu skal han videre til den internationale finale i Beijing i august.

 

Over 1500 elever i Danmark deltog i de indledende runder til årets Geografiolympiade. Pen og papir og tests om en masse paratviden. Mikkel Hækkerup 3z har altid interesseret sig for geografi og naturvidenskab og fandt det naturligt at melde sig til GeoOL.

 

Fra Hulgårds Plads til Beijing

"I næste runde havde vi også feltarbejde - fx undersøgte vi Hulgårds Plads, hvem der bruger pladsen, samspillet mellem mennesker og samfund. For kulturgeografi er også en vigtig del af geografien," fortæller Mikkel.

Udskillelsesløbet bragte Mikkel i finalen, hvor han og tre andre elever vandt de danske runder. Og Mikkel sikrede derved en billet til den internationale finale i Beijing i august.

I Beijing skal Mikkel dyste mod gymnasieelever fra 45 lande. "Jeg har bare altid interesseret mig for geografi, men først for dinosaurer. Og så bredte det sig videre til geografi og naturvidenskab. Så jeg søger direkte ind på geologi-geoscience på KU - og det er jo lige ved siden af Gefion."

 

Er du klogere end en naturfaglig gymnasieelev?

Mikkel har udvalgt tre opgaver fra de indledende runder til geografiolympiaden. Test dig selv, og se, om du kan besvare dem - lige som Mikkel.

Vælg ét svar til hver opgave. Du finder svarene nederst på siden.

 

Opgave 1

gefion gymnasium GeoOlympiade Mikkel Hækkerup 3z geografi geologi

Klik for større billede.

Opgave 2

gefion gymnasium GeoOlympiade Mikkel Hækkerup 3z geografi geologi

Klik for større billede.

Opgave 3

Hvilken nedbørsform findes typisk IKKE ved Ækvator?
A Stigningsregn
B Konvektionsnedbør
C Konvergensnedbør
D Frontnedbør

Kilde: opgavesættet til Geografiolympiade 2016, Skolerunden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svar:

Opgave 1: A; opgave 2: B; opgave 3: D.