Stort tillykke til 1vz - hvis sejer oven i købet gav Paradisis til hele klassen.

 

Hvordan nytænker vi byplanlægningen i Indre By? Den CO2-neutrale by eller livet som ung?

Klasserne 1q, 1vz, 1l og 1m har tænkt ud af boksen i arbejdet med innovation i forbindelse med deres AT-forløb. AT står for Almen Studieforberedelse og er et samarbejde mellem gymnasiets fag på tværs af de tre faglige hovedområder: naturvidenskab, humaniora og samfundsvidenskab.

I samarbejde med Indre By Lokaludvalg i København udfordrer gefionitterne status quo. De bedste forslag er blevet præsenteret på Københavns Rådhus.

1vz's forslag til Borgerrepræsentationen

Formanden for lokaludvalget Bent Lohmann udtaler: "Særligt ét projekt imponerede os ved at være ambitiøst, gennemarbejdet og relevant i forhold til den aktuelle politiske dagsorden, nemlig et projekt om sundhedsgevinsten ved el-drevne busser." 

Det er gruppen fra 1vz, der står bag projektet. Gefionitterne foreslår, at dieselmotorerne i byens busser udskiftes med el-motorer, hvis batterier kan udskiftes og genoplades.

Eleverne har tænkt helt ned i detaljerne - batterierne skal være små nok til, at de kan genoplades ved endestationerne.

Økonomien i projektet er også gennemregnet. Omkostningerne ved at gå fra diesel til el bliver tjent ind i løbet af nogle år og vil reducere sundhedsudgifter ved partikelforurening med ca. 12 mio. kr. om året, iflg. gefionitternes beregninger.

Indre By Lokaludvalg meddeler, at udvalget vil forelægge 1vz's forslag til Borgerrepræsentationen.

 

 

Klik for større billeder.