Gå til hovedindhold

Sprog2 – Spansk A, Engelsk A, Latin C

Engelsk er kun en begyndelse. Med både spansk og engelsk på højt niveau får du direkte adgang til lande over hele verden med vidt forskellige kulturer og samfundsforhold. I studieretningsfagene spansk og engelsk kommer du til at beherske to sprog på et niveau, så du kan kommunikere præcist og korrekt om både dagligdags og faglige emner.
Latin forstærker din grundlæggende viden om sprog og kultur og støtter din indlæring og forståelse af både spansk og engelsk. Din viden om ordforråd og grammatik udnytter du på tværs af de tre sprog i en forståelse af andre landes kulturelle normer. På studiebesøg og studierejser får du afprøvet dine sproglige evner og din kulturelle viden.

Du kommer bl.a. til at arbejde med

  • Stormagter. Hvilken rolle har Romerriget, Spanien og England spillet i Europas og hele verdens historie?
  • Hvilken rolle spiller USA i dag?
  • Minoriteters rettigheder og muligheder. Hvilke forhold havde slaverne i antikkens Rom? Hvordan er det at være katalaner i Spanien eller skotte i Storbritannien? Latino i USA eller Maya i Guatemala?
  • Kulturmøder – fra antikkens Rom til Europa, Latinamerika og USA i dag. Hvorfra kommer indvandrerne, hvilken rolle spiller de i de lande, de kommer til, og hvilken ny identitet udvikler de?
  • Livets store spørgsmål. Hvordan er temaer som kærlighed og død blevet behandlet fra antikkens tekster og billeder til tv-serier og sange i dag?

 

Studieretningens fag

I skemaet herunder kan du se, hvilke fag du skal have på hvilket niveau i løbet af uddannelses tre år.

Skema der viser fag for SP2
Klik for større skema.

Adgangskortet og Retningsviseren

Du kan afprøve studieretningerne i Adgangskortet på ug.dk/adgangskortet og blive klogere på, hvilke uddannelser de enkelte studieretninger giver adgang til. Og i Retningsviseren på ug.dk/retningsviseren kan du undersøge dine uddannelsesmuligheder ved at matche dine egne interesser med uddannelser.