Gå til hovedindhold

Samf1 – Samfundsfag A, Engelsk A

Med udgangspunkt i studieretningsfagene kommer du til at arbejde med det engelske sprog, litterære værker og medier samt politik, økonomi, sociologi og international politik. Hovedvægten er engelsksprogede områder som Storbritannien og USA, men også andre lande vil være del af undervisningen som f.eks. Sydafrika, Irland og Australien. I en af klasserne vil især Indien være i fokus. I samfundsfag vil du desuden arbejde med Danmark og EU.

Klasser i denne studieretning har mulighed for at deltage i Folkemødet på Bornholm og Ungdommens Folkemøde i Søndermarken. De har også besøgt Christiansborg eller forskellige tænketanke og forskningsinstitutioner samt forskere på universiteterne i Aarhus, Aalborg og København. Studieturen i 2. g har en engelsksproget by som rejsemål.

Du kommer fx til at arbejde med

  • Engelsk og amerikansk sprog, kultur, politik og samfund
  • Klassisk og moderne engelsksproget litteratur
  • Dansk politik, velfærdsstat og EU
  • Identitetsdannelse, medier og meningsdannelse
  • International politik
  • Non-fiktionstekster fra den engelsksprogede verden

Studieretningens fag

I skemaet herunder kan du se, hvilke fag du skal have på hvilket niveau i løbet af uddannelses tre år.

Adgangskortet og Retningsviseren

Du kan afprøve studieretningerne i Adgangskortet på ug.dk/adgangskortet og blive klogere på, hvilke uddannelser de enkelte studieretninger giver adgang til. Og i Retningsviseren på ug.dk/retningsviseren kan du undersøge dine uddannelsesmuligheder ved at matche dine egne interesser med uddannelser.