Gå til hovedindhold

Kunst1 - Musik A, Engelsk A

Musik er – ligesom engelsk – et sprog, der går på tværs af grænser og åbner op for verden omkring os. I denne studieretning veksler undervisningen mellem teori og praksis. Du kommer til at opleve og analysere, men også til at lære at tænke og handle kreativt, at samarbejde og at udfolde dig i flere forskellige musikalske genrer.

I studieretningsfagene kommer du til at læse og skrive noder og arrangere musik til fremførelse, arbejde med forskellige instrumenter – og din egen krop og stemme. Vi arbejder også med sprog, litteratur og kultur og kommer til at møde professionelle kunstnere fx ved jazzkoncerter eller generalprøver hos symfoniorkestre. Dine sproglige kompetencer og din kulturelle viden vil blive brugt på en studierejse til fx London eller New York.

Du kommer bl.a. til at arbejde med

  • Kunst og kultur fra Beethoven til Beyoncé
  • Kulturforståelse og kulturhistorie: Du får et overblik over musikkens historie og ser på udvalgte genrer og epoker, fx renæssance, romantik, soul, techno og filmmusik
  • Hvordan vi fortolker store musikværker
  • Hvordan vi arrangerer, synger og spiller populære numre i egne versioner
  • Hvordan vi bedst kan få indspillet et nummer, så det lyder godt

Studieretningens fag

I skemaet herunder kan du se, hvilke fag du skal have på hvilket niveau i løbet af uddannelses tre år.

Skema over fag for kunstnerisk studieretning 1
Klik for større skema.

Adgangskortet og Retningsviseren

Du kan afprøve studieretningerne i Adgangskortet på ug.dk/adgangskortet og blive klogere på, hvilke uddannelser de enkelte studieretninger giver adgang til. Og i Retningsviseren på ug.dk/retningsviseren kan du undersøge dine uddannelsesmuligheder ved at matche dine egne interesser med uddannelser.