Gå til hovedindhold

Nat6 – Matematik A, Fysik B, Kemi A

I denne studieretning får du en dybdegående viden, der giver dig en forklaring på, hvordan stoffer omkring dig i din hverdag er opbygget, og hvordan de kan omdannes ved kemiske reaktioner. Det vil give dig en forståelse og indsigt i lægemiddelindustrien og sætte dig i stand til at forstå og deltage i debatten omkring globale, miljømæssige udfordringer. Du lærer også om, hvad du putter i munden – og ikke mindst, hvad der giver smagen.

I studieretningsfagene kommer du til at udføre øvelser og eksperimenter og at arbejde med matematiske modeller fx til at beskrive hastigheden af kroppens nedbrydning af lægemidler. Du vil også komme til at beregne om fremstilling af et stof sker spontant, om det kan betale sig for en virksomhed at udvikle stoffet og at lære om moderne kemisk måleudstyr til bl.a. at fange dopingsnydere. Undervejs besøger vi universiteter i Danmark og evt. i udlandet, og på studieturen i 2. g kan vi fx tage til Kroatien eller Slovenien.

Du kommer fx til at arbejde med

  • Fremstilling af medicin og parabener, og forstå hvordan medicin kommer ind i kroppen og virker
  • Cola, og bestemmelse af om indholdet i colaen er inden for de lovmæssige grænser
  • Hvad koffein er, og hvordan mængden i fx kaffe og te kan bestemmes
  • Hvilken teori der ligger til grund for (N)MRscanninger, og hvordan det kan bruges til at forstå ukendte stoffers egenskaber
  • Forståelse af batteriets opbygning, og hvilke kemiske reaktioner der finder sted inde i batteriet
  • Metoder til at undersøge om kunstværker er ægte

 

Studieretningens fag

I skemaet herunder kan du se, hvilke fag du skal have på hvilket niveau i løbet af uddannelses tre år.

Skema der viser fag for NV6
Klik for større skema.

Adgangskortet og Retningsviseren

Du kan afprøve studieretningerne i Adgangskortet på ug.dk/adgangskortet og blive klogere på, hvilke uddannelser de enkelte studieretninger giver adgang til. Og i Retningsviseren på ug.dk/retningsviseren kan du undersøge dine uddannelsesmuligheder ved at matche dine egne interesser med uddannelser.