Gefion Movie Awards 2014


Fra filmen "Kopisten", som blev gallaens store vinder

Gefions årlige filmgalla løb af stabelen 19. maj 2014 med rød løber, høj stemning og et program, der lagde vægten på humorens mange former. Og salen lo med på det hele fra det underspillede klik af en kuglepen til absurde amokløb med hashkager og sexlegetøj.

Originale ideer er en sjældenhed, så når James Cameron kan låne ”Avatar” fra ”Pocahontas”, kan man vel også stjæle direkte fra ”Avatar”. Det er logikken for 3ds Alberto, Clara, Eske, Louie, Valdemar og Zander, der med ”Kopisten” stjal både juryens og publikums hjerter. Den underfundige komedie om en manuskriptforfatter, der finder sin egen vej ud af en voldsom skriveblokering, løb nemlig med både Publikumsprisen og prisen for Bedste film.

Juryens specialpris gik til den finurlige ”Bobleplast” om en pige, der er besat af lyden af bobleplast. Mest originale film var det ambitiøse og smukt fotograferede billeddigt ”Epoke”, mens prisen for Bedste stil og teknik gik til ”Hævnen”. Her stivnede smilet for en gangs skyld i en brutal slutning på en mobbe-historie.

Gallaen sluttede med prisoverrækkelse, hvor vinderne modtog filmmagasiner, biografbilletter og dvd-film sponsoreret af Ekko, Grand, Cinemateket og Another World Entertainment.

Se vinderfilmene og årets 1 minutters surprise-film her.

Mediefagslærer Henrik Uth Jensen

 

Klik på billederne og læs mere