Gefion Movie Awards 2019

Vinderfilmene i årets Gefion Movie Awards 2019

 

Cinemateket lagde den 14. maj 2019 igen hus til Gefions årlige filmgalla. I år så et rekordstort publikum medieelevernes bedste filmproduktioner med alt fra irriterende venner, hunde, dates, papsøstre og vel også forældre.

 

Priserne

Den irriterende og den irritable ven afprøvede deres venskab i Me 1. s' “Var det bare det?”. Med minimalistisk stil og stærkt skuespil modtog Mes film prisen for Bedste film.

Juryens specialpris gik til dramaet “Basket” med en ung mand, der tøver med at introducere sin nye kæreste til vennerne.

Dramaet “Gift” fik prisen for Mest originale film for portrættet af to teenagepiger, der ufrivilligt er blevet papsøstre.

Parforholdsdramaet “Humbug” vandt prisen for Bedste stil og teknik for sin overlegne behandling af den tillidskrise, der kan opstå, når man finder et ukendt armbåndsur på badeværelset.

Endelig stjal dræber-komedien “Fru Jensens hund” med glimt i øjet og kreativ brug af alt for chokolade til riffel publikums kærlighed og dertilhørende Publikumspris.

Gallaen sluttede med prisoverrækkelse, hvor vinderne modtog filmmagasiner, biografbilletter og dvd-film sponsoreret af Ekko, Grand og Gloria.

Tillykke med de flotte priser!