Gefion Movie Awards 2015


 

Vi sætter pris på høje hæle

Cinemateket lagde d. 19. maj 2015 hus til Gefions årlige filmgalla. Her satte værterne Caroline og Mathias en høj stemning og guidede publikum igennem et program, der bød på effektivt gys, underspillet komik og forskellige former for drama.

Priserne

Prisen for Bedste film samt Publikumsprisen gik til en film om en mand, som drømmer om høje hæle, strømpebukser og stramtsiddende kjoler. Med en radikal brug af nærbilleder beskriver ”I de forkerte sko” en ung mand, der elsker at klæde sig som en kvinde. Uden nogensinde at bevæge sig uden for sin dør i høje hæle.

Juryens specialpris gik til 2d's ”Ludomanen”, der nyfortolker Prodigy-klassikeren ”Smack My Bitch Up” med spillelidenskab og gangstere i stedet for strippere.

Mest originale film var det fint registrerede drama ”Piger” om det svære i at skelne mellem venskab og kærlighed. Prisen for Bedste stil og teknik gik til det historiske drama ”1864”. Filmen skabte med få virkemidler et overbevisende tidsbillede og et look, som kunne gøre en Bornedal misundelig.

Inden medieeleverne fortsatte festlighederne med fælles middag, quiz-show og andet godt, sluttede gallaen med prisoverrækkelse. Vinderne modtog filmmagasiner, biografbilletter og dvd-film sponsoreret af filmmagasinet Ekko samt biograferne Grand, Cinemateket og Gloria.