Gå til hovedindhold

April 2019: Tredje plads i prestigefyldt konkurrence

Tre glade elever der står med en stor check på 8.000 kr.
Jonas 3. s, Anna 3. s og Ida P. 3. t med prisen for den flotte tredjeplads.

Sådan ser man ud, når man lige har vundet Danmarks største naturvidenskabelige konkurrence, Unge Forskere. For det har de tre gefionitter Jonas 3. s, Anna 3. s og Ida P. 3. t. Stort tillykke med den exceptionelle bedrift i en prestigefyldt og benhård konkurrence!

Dedikerede talenter

Jonas, Anna og Ida P. har en dyb interesse for det naturvidenskabelige felt. De går på studieretninger med hhv. bioteknologi og biologi på A-niveau.

Udover det daglige skolearbejde har de tre valgt at bruge en del af deres fritid på at fordybe sig yderligere i det naturvidenskabelige.

Pumpe til diabetikere

Siden starten af skoleåret har de arbejdet med en teknik til at stabilisere blodsukkeret hos diabetikere. De har udviklet en pumpe, der gør blodsukkerreguleringen endnu mere stabil end den allerede eksisterende insulinpumpe til diabetikere.

Pumpen viste sig så effektiv og innovativ, at den sikrede de tre gefionitter den flotte tredjeplads i kategorien technology med deres projekt Optimering af systemdesign ved tidligere generationer af insulinpumper med brug af peptidhormonet glukagon. Tillykke!